چگونه در دل دیگران نفوذ کنیم؟

یکی از راههای خوب شدن حال افراد همچنین خودمان این است که از طرف دیگران حس خوبی به ما منتقل شود. به عبارتی بتوانیم در دل دیگران نفوذ کنیم که حسی بسیار آرامش بخش است. قدرت نفوذ در دلها و قلب دیگران حس خوبی ایجاد می کند. بنابراین راه های نفوذ در دل دیگران و اصول ارتباط صحیح و درست را اگر بشناسیم و از تکنیک های فن بیان در هنگام صحبت و ارتباط با دیگران استفاده کنیم، میتوانیم در گام اول برای خودمان حال خوب ایجاد کرده و در گام دوم دیگران ما را دوست داشته باشند. پس تا پایان این مقاله کاربردی با ما همراه باشید.
راه نفوذ در دل دیگران چیست؟
یکی از سوالات بسیار مهمی که معمولا افراد می پرسند این است که راه نفوذ در دل دیگران چیست؟ و ما چگونه میتوانیم در نزد دیگران عزیز و دوست داشتنی باشیم؟ برای اینکه بتوانید در نظر دیگران عزیز شوید، در دل دیگران نفوذ کنید و دیگران را به خود جذب کنید، باید کاری را انجام بدهید که شما در چشم فرد مقابل از همه برتر و بهتر باشید . در ادامه مطلب مجموعه عالی آموز نکاتی را با شما به اشتراک خواهد گذاشت که به راحتی می توانید در دل دیگران نفوذ کرده و محبوب شوید پس ادامه مطلب را با دقت کافی و تمرکز بالا بخوانید و نکات گفته شده را به مرحله اجرا و عمل برسانید.
راهکارهای حرفه ای نفوذ در دل دیگران
با توجه به نکاتی که تو این جا خدمت شما گفتیم متوجه شده اید که نفوذ در دل دیگران در مبحث ارتباطات ما چقدر اهمیت دارد. در ادامه مطلب راهکارهای حرفه ای نفوذ در دل دیگران را خدمتتان خواهیم گفت:
1. در هنگام مشکلات همیشه خندان باشید.
یکی از مواردی که میتواند به شدت شما را در نظر دیگران عزیز و دوست داشتنی کند، این است که از مشکلات خود پیش دیگران سخن نگویید و وقتی با کسی ارتباط برقرار می کنید همیشه خنده روی لب شما باشد.
در آموزه های دینی ما نیز این مورد آمده است که پیامبر مهربانی ها همیشه خنده روی لب داشتند و نمی گذاشتند که کسی از غم و ناراحتی آنها باخبر شود. پس نیاز است ما هم برای نفوذ در دل دیگران و ارتباط صحیح برقرار کردن با دیگران این موارد را رعایت کنیم یعنی اگر مشکلی هم داریم، آن مشکل را برای خودمان نگه داشته و نگذاریم که دیگران با ناراحتی ما ناراحت شوند و با خنده بر روی لب داشتن، به دیگران انرژی و انگیزه کافی را منتقل کنیم.
از امام حسین بن علی علیه السلام نقل شده است که می فرماید:
« از پدرم امیرمؤمنان علی علیه السلام درباره ویژگیهای زندگی پیامبر صلی الله علیه و آله و اخلاق آن حضرت سؤال کردم و پدرم مشروحاً به من پاسخ فرمود، در بخشی از این حدیث آمده است:
پیامبر صلی الله علیه و آله با هم نشینان همیشه خوش رو و خندان و سهل الخلق و ملایم بود، هرگز خشن و سنگدل و پرخاشگر و بد زبان عیب جو و مدیحه گر نبود، هیچ کس از او مأیوس نمی شد، و هر کس در خانه او می آمد ناامید باز نمی گشت، سه چیز را از خود رها کرده بود: مجادله در سخن، پرگویی و دخالت در کاری که به او مربوط نبود، و سه چیز را در مورد مردم رها کرده بود: کسی را مذمّت نمی کرد، سرزنش نمی فرمود و درباره لغزشها و عیوب پنهانی مردم جستجو نمی کرد».
در ادامه بخوانید : چگونه شوخ طبع باشیم؟
2. در افراد دیگر انگیزه ایجاد نمایید.
معمولا افراد جذب کسی میشوند که در آنها انرژی و انگیزه ایجاد میکند و باعث حال خوب آنها می شود. این نکته می رساند که در ارتباطات باید این مورد بسیار مهم یعنی ایجاد حس و حال خوب و شاد را در دیگران رعایت کنیم که بتوانیم ارتباط صحیح داشته و در نظر دیگران جذاب به نظر برسیم.
3. درباره علایق دیگران صحبت نمایید.
برای اینکه بتوانید ارتباط اصولی و صحیح با دیگری برقرار کنید معمولاً گفته می شود که وجه اشتراکی بین خود و طرف مقابل تان برای شروع صحبت پیدا کنید. اگر کمی دقت کنید می توانید این وجه اشتراک را در مورد علایق دیگران و تعریف از دیگران البته به صورت اصولی ، به کار ببرید یعنی هنگام صحبت کردن در مورد علاقه مندی ها و آن چیزهایی که مخاطب شما دوست دارد، صحبت کنید. صحبت در مورد علایق به این معناست که شما به مخاطب خود اهمیت بسیاری می دهید و در نظر طرف مقابل شما یک فرد جذاب و دوست داشتنی خواهید بود.
4. بازخورد رفتار خود را از دیگران بگیرید.
در مورد نقاط قوت رفتاری خود، با دوستان نزدیک و یا خانواده خود صحبت کنید و از آنها بازخورد بخواهید. حتماً پی خواهید برد که نقاط قوت رفتاری هر یک از ما، لزوماً در هر شرایطی مناسب نیستند و باعث آزار دیگران شدهاند.
مثلاً وقتی از اعتماد به نفس خود، زیادی و در هر شرایطی استفاده کنید، احتمالاً از دید عده ای انسانی متکبر و خود نما هستید. استفاده بیش از حد از یک رفتار خاص که اتفاقاً نقطه قوت ماست، می تواند به ناراحتی و ایجاد تنش در بسیاری از روابط ما منجر شود. به یاد داشته باشید در هر شرایطی و در مقابل هر فردی، استفاده از رفتاری مشابه و خاص جواب نمیدهد. و برای نفوذ در دلها باید متناسب با هر فرد احساس خود ارزشمندی اش را تقویت کنید.
5. تمیز و آراسته بودنتان را حفظ کنید.
قرار نیست زیباترین فرد روی زمین باشید و گران ترین لباس ها را بپوشید، تا مورد محبت و احترام دیگران واقع شوید. کافی است تمیز و آراسته باشید. آشفته نباشید و آشفته نپوشید . سعی کنید لباستان چروکیده و لکهدار نباشد. استفاده از عطر و مسواک و دوشگرفتن صبحگاهی تأثیر حیرتانگیزی در محبوب شدن دارد.
6. آنچه برای خود نمی پسندی برای دیگران هم نپسند.
این جمله را از کودکی بسیار شنیده و تکرار کرده ایم: «آنچه برای خود نمی پسندی برای دیگران هم نپسند » اما آیا واقعا به آن عمل میکنیم؟ آدمهای محبوب، آدمهای منصف و بخشنده ای هستند که خوب ها را برای خودشان و بدها را برای دیگران جدا نمی کنند. آنچه خوب است را برای همه می خواهند و آنچه بد است را برای هیچ کسی نمی خواهند و این در رفتارشان مشهود است.
پیامبر نور و مهربانی فرمودند :
«إنَّکمْ لَنْ تَسَعُوا النّاسَ بِأمْوالِکمْ فَسَعُوهُمْ بِأخْلاقِکم ؛ شما با پول نمی توانید همه مردم را جذب کنید ولی با اخلاق نیکو می توانید مردم را جذب کنید»
7. برای نفوذ در دل دیگران با ادب و متین باشید.
افراد مودب، دوستداشتنیاند. ادب، خواستنی است. حتی با صمیمیترین آدمهای زندگیتان مودب برخورد کنید. کلمات را درست انتخاب کنید.
بلند شدن از پشت میز و فشردن دست دیگران کار زیاد سختی نیست اما اثری شگرف در ارتباطات اجتماعی دارد. برخی گمان میکنند که مودب بودن با صمیمیت و گرم گرفتن منافات دارد و صمیمیت را در دادن لقبهای زشت، بهکار بردن کلمات رکیک و شوخیهای آزاردهنده میدانند.
ممکن است افراد در قبال اینگونه رفتار به شما چیزی نگویند اما مطمئن باشید در دلشان شما را بابت رفتار بی ادبانهتان نکوهش میکنند و محبتشان نسبت به شما کم میشود. ضمن اینکه باید حواستان باشد همیشه مودب باشید نه تنها در مواقعی که همهچیز در صلح و آرامش است. کسی که هنگام عصبانیت هم جانب ادب را نگه میدارد، محبوبیت بیشتری دارد.
در سیره پیامبراکرم(صلی الله و علیه و آله) آمده است :
که مردم را با نامی میخواند که بیشتر دوست میداشتند و سخن هیچکس را قطع نمیفرمود.
8. تایید زبانی را مد نظر داشته باشید.
در بسیاری از کتاب های روانشناسی این تکنیک به عنوان “گوش دادن فعالانه” معرفی شده است بدین معنی که شما در عین اینکه به صحبت های طرف مقابل تان گوش می دهید بخش هایی از آنچه که او می گوید را تکرار کنید. به عنوان مثال:زمانی که فرد مقابل به شما اعلام می کند که به نمایشگاه غذا مراجعه کرده و طعم غذاهای محلی مختلفی را چشیده است شما می توانید با تکرار این که غذا های جور واجور را امتحان کردی؟ آره؟
به او نشان دهید که گفته هایش بسیار مهم است و این تاثیر بسزایی در دوست داشتنی به نظر رسیدن شما دارد چرا که ما انسانها از آنجایی که خود پسند هستیم دوست داریم کلمات خودمان به خودمان پس داده شود و مورد توجه قرار بگیریم.
9. ماهرانه و با احتیاط از دیگران انتقاد کنید.
هر چه قدر لازم است در تحسین دیگران سخاوتمند باشید، باید در انتقاد از آنها خساست به خرج دهید. حتی یک انتقاد کوچک میتواند احساسات فرد را جریحه دار کرده و غرور او را بشکند.
البته انتقاد درست و سازنده در بعضی مواقع لازم است، اما باید همیشه هدفدار باشد و با احتیاط انجام شود. اگر از کسی خطایی سر زده، به هیچ وجه در میان جمع او را مواخذه نکنید.
یک استراتژی کاملا موثر این است که قبل از انتقاد کردن از طرف مقابل تعریفی صادقانه کنید، به عنوان مثال به او بگویید از تمام تلاشتان برای ارسال گزارشها ممنونم اما به نظر می رسد که در گزارش اخیر که ارسال کرده اید، چند خطای عددی وجود دارد، لطفا این اعداد را دوباره بررسی کنید.
هدف شما باید واقعاً این باشد که شخص مقابل اشتباهات را تشخیص دهد بدون اینکه به آنها اشاره کنید. حتی در مثال بالا، می توانید به سادگی بگویید، “من در آن گزارش اخیر که ارسال کرده اید، چند خطای عددی دیدم” و منتظر پاسخ باشید.
10. از کلیشه ها پرهیز کنید.
بیایید بپذیریم که اغلب ما افراد خسته کننده و حوصله سر بر را دوست نداریم. در عوض، ما افراد با شخصیت متفاوت، منحصر به فرد و حتی حتی گاهی عجیب و غریب را دوست داریم.
یک مثال عالی در شرایطی که پرهیز از کلیشه مهم است مصاحبه است. به جای اینکه در پایان یک مصاحبه طوطی وار بگویید که “از ملاقات با شما خوش وقتم”، نوعی تنوع را برای یادآوری کردن، حتی به روشی کوچک، اضافه کنید و بگویید “واقعا از صحبت کردن با شما لذت بردم.”
نیاز نیست در این زمینه کار خاصی انجام دهید، فقط کافیست خودتان باشید و به دنبال کلیشهها برای جلب توجه دیگران نباشید.
11.جهت نفوذ در دل دیگران، در هدیه دادن بخیل نباش.
یکی از موارد بسیار مهمی که در مبحث نفوذ در دیگران می تواند اثر بخش بوده و ارتباطات شما را نسبت به قبل خیلی قوی تر کند، این است که به دیگران هدیه بدهید. نیاز نیست این هدیه دادن مناسبت داشته باشد، گاهی اوقات هدیه دادن به دیگران می تواند به این منظور باشد که به یاد آنها هستید. پس برای اینکه بتوانید در دل دیگران نفوذ کرده و محبوب دلها شوید در هدیه دادن بخیل نباشید.
امام صادق ( علیه السلام ) میفرماید:”هدیه بدهید، تا بدین وسیله، دوستی و محبّت بین شما ایجاد شده، و کنیه و عداوت از بین شما زایل گردد”.
12. نگران نباشید که مردم درباره ی شما چه فکری می کنند.
افرادی که با مشکل کمبود اعتماد به نفس مواجه هستند نمی توانند در لحظه حاضر باشند، آنها اغلب از خودشان می پرسند “آیا با اعتماد به نفس به نظر می رسم؟ آیا آنها فکر می کنند که من باهوش هستم؟ آیا آنها فکر می کنند که آدم موفقی هستم؟ آیا فکر می کنند حرفی که زدم احمقانه است؟
در حقیقت شما هرگز متوجه نمی شوید که دیگران درباره ی شما چه فکری کرده اند. بنابراین، به جای اینکه نگران باشید، روی موضوعی که می خواهید درباره ی آن حرف بزنید متمرکز شوید، مثل پرسیدن سوال های خوب، درگیر نشدن در مکالمه های وقت کش بی فایده و نگاه کردن در چشم افرادی که با آنها صحبت می کنید.
در ادامه بخوانید : فن بیان و اعتماد به نفس
13. مشورت بخواهید.
شاید باورتان نشود اما باید بدانید مشورت خواستن از افراد به قدری در جذابیت شما تاثیرگذار است که نمی توانید تصورش را بکنید. این کار باعث می شود که به طرف مقابلتان ثابت شود که نظرشان برایتان ارزشمند و قابل احترام است. چرا که همه افراد دوست دارند مورد توجه و اهمیت واقع شوند بنابراین زمانی که شما اقدامی می کنید که طرف مقابلتان احساس بهتری به خود پیدا کند قطعا بیش از پیش شما را دوست خواهد داشت.
حرفه ای ترین راه نفوذ در دل دیگران
یکی دیگر از راه های فوق العاده خوبی که برای تقویت فن بیان و نفوذ در دل دیگران معمولاً پیشنهاد میشود، شرکت در کلاس های مرتبط با فن بیان است. اگر در این کلاس ها به صورت حضوری شرکت کنید که چه بهتر! اما اگر وقت یا حوصله این کلاس ها را ندارید، پیشنهادی که برایتان دارم این است که در کلاس های غیرحضوری فن بیان شرکت کنید. در این کلاس ها علاوه بر این که مطالب فوق العاده درجه یکی یاد میگیرید، تمرین های عملی نیز به شما داده میشود که با انجام دادن آن ها، شک نکنید بهترین اتفاقات برایتان رقم خواهد خورد.
مجموعه آموزشی عالی آموز این امکان را برای شما فراهم کرده که دورهی تخصصی فن بیان را به صورت غیر حضوری و با پشتیبانی اساتید این حوزه بگذارنید و بتوانید با یک فن بیان عالی تبدیل به یک مدرس ممتاز و حرفهای بشوید. برای آشنایی بیشتر با این دوره روی دوره غیر حضوری فن بیان کلیک کنید.
سوالات متداول درباره نفوذ در دل دیگران
1. راه نفوذ در دل دیگران چیست؟
برای اینکه بتوانید در نظر دیگران عزیز شوید، در دل دیگران نفوذ کنید و دیگران را به خود جذب کنید، باید کاری را انجام بدهید که شما در چشم فرد مقابل از همه برتر و بهتر باشید .
2. چرا برای نفوذ در دل دیگران نباید انتقاد کرد ؟
هر چه قدر لازم است در تحسین دیگران سخاوتمند باشید، باید در انتقاد از آنها خساست به خرج دهید. حتی یک انتقاد کوچک میتواند احساسات فرد را جریحه دار کرده و غرور او را بشکند.
3. مشورت گرفتن چه تاثیری بر نفوذ در دل دیگران دارد ؟
این کار باعث می شود که به طرف مقابلتان ثابت شود که نظرشان برایتان ارزشمند و قابل احترام است. چرا که همه افراد دوست دارند مورد توجه و اهمیت واقع شوند بنابراین زمانی که شما اقدامی می کنید که طرف مقابلتان احساس بهتری به خود پیدا کند قطعا بیش از پیش شما را دوست خواهد داشت.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام و احترام خدمت مجموعه عالی آموز
مقاله چگونه در دل دیگران نفوذ کنیم فوق العاده عالی بود .
مچکرم
سلام وقت بخیر
ممنون که نظر ارزشمند خودتان را برای ما در مقاله نفوذ در دل دیگران ذکر کردید و بسیار خوشحالیم که این مقاله برای شما کاربردی و مفید بوده است.
امیدواریم با رعایت و اجرای نکات و تکنیک هایی که در این مقاله آموخته اید بتوانید در زندگی و مبحث آموزش خود گامی مهم بردارید.
سلام و درود
با توجه به راهکارهایی که در مقاله حرفه ای نفوذ در دل دیگران بیان شد متوجه اهمیت این موضوع شدم و سعی بر این دارم با رعایت کردن انها بازدهی خوبی اراِیه دهم..
ممنونم
سلام خانم ایرانمنش بزرگوار
بسیار خوشحالیم که مقاله نفوذ در دل دیگران ، مجموعه عالی آموز براتون کاربردی و مفید بوده و تونسته رضایت شما رو جلب کنه.
امیدوارم موفقیت روزافزون داشته باشید.
سلام و عرض ادب
مثل همیشه عالی بود. ممنونم
سلام وقت بخیر
ممنون که نظر ارزشمند خودتان را برای ما در مقاله نفوذ در دل دیگران ذکر دهید و بسیار خوشحالیم که این مقاله برای شما کاربردی و مفید بوده است.
امیدواریم با رعایت و اجرای نکات و تکنیک هایی که در این مقاله آموخته اید بتوانید در زندگی و مبحث آموزش خود گامی مهم بردارید.