سخنرانی آسانسوری

افراد باهوش از هر فرصتی برای خلق مشتری و یا موقعیت های شغلی استفاده میکنند حتی اگر سوار یک آسانسور باشند، در آنجا مشتری بالقوه را تبدیل به یک مشتری باالفعل می کنند.سخرانی آسانسوری دقیقا قرار است این کار را برای شما انجام دهد.ممکن است برای شما پیش آمده باشد که با فرد مهمی رو به رو شده اید و علاقه داشته اید که رابطه ای با او برقرار کنید ولی فکر کرده اید که زمان کم است و موقعیت مناسب نیست؛اما اگر به تکنیک سخنرانی آسانسوری مسلط باشید میتوانید در هر موقعیتی و در کمترین زمان طوری سخن بگویید که مخاطب خود را تحت تاثیر قرار داده و با آنها ارتباط کوتاهی ایجاد کنید که باعث را رابطه بلند مدت شما با مخاطبتان بشود.ما در این مقاله سعی داریم تکنیک ها و مهارت هایی که باعث میشود بتوانید یک سخرانی آسانسوری را طراحی و اجرا کنید را مطرح نماییم.
سخنرانی آسانسوری دقیقا چیست؟
سخنرانی آسانسوری یا Elevator pitch را میتوان خلاصه ای از خودتان نامید.در سخنرانی آسانسوری شما باید بتوانید در کمترین زمان،خودتان،محصول یا خدماتتان را به طور سریع و مؤثر معرفی نمایید.شاید مواقعی باشد که شما مجبور باشید سخنرانی در جمع بسیار کوتاهی داشته باشید،و باید بتوانید در کمترین زمان معرفی از خود و محصولتان داشته باشید تا آنها را ترغیب به خرید کنید.در سخنرانی آسانسوری لازم نیست که محصول شما در همان جا و در همان لحظه به فروش برود،همین که بتوانید جرقه ای در ذهن مخاطب ایجاد کنید و آنها را علاقهمند نمایید،سخنرانی آسانسوری خوبی انجام داده اید.
اهمیت سخنرانی آسانسوری
یکی از مهم ترین شاخه های فن بیان در کسب و کار را میتوان سخنرانی آسانسوری دانست،اغلب مدیران و صاحبان کسب و کار وقتی برای صحبت مفصل با یازاریابان و یا ایده پردازان ندارند و این مهم است که شما بتوانید در موقعیت ها،فرصت های کوتاهی که بدست میاورید،در کمترین زمان،بهترین ازائه را داشته باشید و بتوانید خودتان و ایده تان را برای ایشان مطرح نمایید.گاهی نیز فردی را میبینید که مستعد تبدیل شدن به یک مشتری را دارد،اینجاست که شما باید از سخنرانی آسانسوری استفاده کرده و در همین زمان کم او را تبدیل به یک مشتری بکنید.میتوان گفت که سخنرانی آسانسوری برای هر کسی که صاحب ایده و محصول است میتواند فرصت های خوب و ویژه ای را بسازد بنابراین خیلی مهم است که با نحوه طراحی و ازائه آن آشنا باشید.
***
در ادامه بخوانید:فن بیان با مشتری
***
کی و کجا از سخرانی آسانسوری استفاده میشود؟
از مکان ها و زمان هایی که میتواند از سخنرانی آسانسوری بهره برد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در نمایشگاهایی که مرتبط با کار شماست:خیلی از مواقع در نمایشگاه هایی که مربوط به حوزه کسب و کار شما هستند،مدیران و مشتریان بالقوه فراوانی وجود دارد که فرصت بسیار خوبی است که با یک سخنرانی آسانسوری مناسب،نظر آن ها را جلب نمایید.
- در سمینار ها:سمینار ها نیز مکانی است که میتوانید با مدیران و کارفرمایان بسیاری دیدار کوتاهی داشته باشید.
- در مصاحبه استخدامی:وقتی که کارفرما و مصاحبه کنندگان از شما میخواهند که خودتان را معرفی کنید،سخنرانی آسانسوری میتواند به شما کمک زیادی کند
- در پروفایل های شبکه های اجتماعی:داشتن چند خط توضیح خوب و مؤثر در پروفایل های شبکه اجتماعی میتواند تاثیر خوبی در جلب نظر مخاطبان داشته باشد.
- در خیابان،آسانسور و هر جایی که یک مدیر و یا فرد مهم را میبینید:شاید شما همیشه میدانید فرد مورد نظر شما از کجا رفت و آمد میکند،شما در بین مسیر میتوانید سخنرانی آسانسوری خود را پیاده سازی کنید.
زمان سخنرانی آسانسوری چقدر است؟
اغلب سخنرانی آسانسوری را چیزی حدود 30 تا 60 ثانیه میدانند.یعنی تقریبا به اندازه زمانی که در یک آسانسور هستید.بنابراین مهم است که طراحی سخنرانی خود را برای 30 تا 60 ثانیه تنظیم کنید تا همیشه آماده باشید.البته باید توجه داشته باشید که این زمان بستگی به نوع کار شما و شرایط نیز دارد که که حتما باید بررسی اش نمایید.
سخنرانی آسانسوری چه ویژگی هایی دارد؟
ویژگی های بسیار مهمی وجود دارد که باید قبل از طراحی یک سخنرانی آسانسوری مورد توجه شما قرار بگیرد تا بتوانید سخنرانی آسانسوری انجام بدهید که بهترین نتیجه را در بر داشته باشد.مهم ترین ویژگی های سخنرانی آسانسوری را میتوان این موارد دانست:
- باید خلاصه باشد: صحبتی که بیشتر از 60 ثانیه طول بکشد دیگر نمیتوان سخنرانی آسانسوری نامید.
- متقاعد کننده باشد: اگر چه صحبت شما کوتاه است ولی باید به قدری قانع کننده باشد که مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد.
- واضح باشد: مخاطب شما باید در همین زمان کوتاه کاملا متوجه شود که شما که هستید و چه چیزی برای ارائه دارید.
- اغراق شده نباشد: غلو و اغراق به صحبت شما رنگ دروغ و غیر طبیعی بودن میدهد،بنابراین مهم است که حقیقت را واضح و روشن بیان کنید.
- ارزش دهنده باشد: پیشنهادی که قرار است به مخاطب خود بدهید باید ارزش افزوده ای را به او بدهد تا میل و رغبت او را بتوانید برانگیزید.
طراحی یک سخنرانی آسانسوری
حالا بعد از دانستن نکات مقدماتی و ویژگی هایی که باید یک سخنرانی آسانسوری داشته باشد،میرسیم به این که باید چگونه یک سخنرانی آسانسوری را طراحی کنیم تا در موقع لزوم از آن استفاده نماییم؛مراحل طراحی سخنرانی آسانسوری به شرح زیر است:
- معرفی
- توضیح ماموریت و مهارت
- ارائه مشکل و راه حل آن
- فراخوانی برای اقدام (Call to Action)
1.یک معرفی خوب از خودتان داشته باشید
این که شما چه کسی هستید و چه سوابقی دارید ،چه مدت کار میکنید و… احتمال زیاد یرای مخاطب شما اهمیت و جذابیتی ندارد،بنابراین باید معرفی خود را تا جای ممکن خلاصه و مختصر بیان نمایید.یک معرفی کوتاه از نام و رده شغلی همراه با یک لبخند و حسن جویی میتواند کافی باشد.مثلا میگویید:من روح الله محیاپور هستم،مدیر و مؤسس مجموعه آموزشی عالی آموز،از دیدنتون خیلی خوشحالم.
2.توضیح ماموریت و مهارت
در قدم دوم باید ماموریت شغلی و مهارت های خود را به طور خلاصه و مفید مطرح نمایید.در این مرحله باید مطرح کنید تخصص و مهارت شما چیست و خلاصه ای از پیشنینه خود را بیان نمایید.
3.ارائه مشکل و راه حل آن
در این مرحله باید از قبل مشکلات رایجی که در حوزه شغلی مربوط به شما وجود دارد را بررسی کرده و آن ها را شناسایی نمایید و بدانید که دغدغه ها و مشکلات اصلی کارفرمایان و مدیران حوزه کاری شما چه جیزهایی هستند و سپس برای آنها راه حل ها و روش های مناسب پیدا کنید.اینجاست که باید در مرحله سوم سخنرانی آسانسوری خودتان این مشکل و راه حلش را به طور خلاصه بیان نمایید.
4.فراخوانی برای اقدام (Call to Action)
در پایان سخنرانی آسانسوری باید یک دعوت عملی که میتواند به صورت سوالی یا درخواست باشد را بیان نمایید تا سخنرانی شما به بن بست نخورد و اینکه مطمئن شوید نظر و برخورد مخاطب شما چیست و تکلیف خودتان را بدانید.
نباید های سخنرانی آسانسوری
اگر میخواید سخنرانی آسانسوری موثری داشته باشید توجه به نباید های این نوع سخنرانی نیز باید مورد توجه شما باشد.مهمترین نباید های سخنرانی آسانسوری میتواند این موارد باشد:
- خیلی تند صحبت نکنید:با توجه به این که زمان برای سخنرانی آسانسوری کم است ولی نباید این مشکل را با تند صحبت کردن جبران نمایید زیرا تند صحبت کردن بیش از حد میتواند آزار دهنده باشد و ممکن است مخاطب حرف شما را درست نفهمد.
- رفتار مصنوعی نداشته باشید:توجه به لحن بیان در سخنرانی آسانسوری خیلی مهم است.باید در این نوع سخنرانی طبیعی جلوه کنید و حالت یک گفتگو معمولی را داشته باشید.
- تنوع داشته باشید:طراحی یک سخنرانی آسانسوری برای هر نوع مخاطبی بسیار غلط است،چرا که روحیه و نوع کار هر کسی با فرد دیگر متفاوت است.سعی کنید سخنرانی شما یک طراحی کلی داشته باشد و برای هر کسی آن را سفارشی سازی نمایید.
- پیچیده نباشید:استفاده زیاد از اصطلاحات تخصصی و پیچیده سخن گفتن میتواند برای مخاطبی که از بار علمی پایین تری نسبت به شما برخوردار باشد،بسیار ناخوشایند باشد.سعی کنید ساده و جذاب سخنرانی خود را انجام دهید.
- خیلی جدی نباشید: خیلی خوب است که بتوانید در همان زمان کوتاه،فضای گفتگو خودتان را کمی صمیمی کنید و لبخند بر لب داشته باشید.اغلب افراد با کسانی که صمیمی هستند و خوش رفتار،ارتباط بهتری برقرار میکنند.البته توجه داشته باشید که نباید در این موضوع زیاده روی کنید.
- بدون تمرین انجامش ندهید:با توجه به زمان کم در سخنرانی آسانسوری،باید بتوانید به طور کاملا متمرکز و بدون حاشیه رفتن و نیز با درست ادا کردن تمامی کلمات،سخن بگویید.پس خیلی مهم است که چندین بار سخنرانی آسانسوری خود را تمرین کرده و خوب به آن مسلط باشید.برای این که از بیان خوبی بهره مند باشید پیشنهاد میکنیم که تمرین های مقاله تمرینات عملی فن بیان را حتما انجام دهید.
نمونه سخنرانی آسانسوری
برای این که بتوانید به خوبی یک سخنرانی آسانسوری را طزاحی کنید،چند نمونه برای شما بیان کردیم که میتواند مفید باشد:
1-سخنرانی در زمبنه طراح گرافیک:
سلام،من محمدی هستم طراح گرفیک سایت دیجی کالا،واقعا خوش حال شدم که شما رو دیدم.من چند ساله با شرکت های مختلف تو رمبنه امور گرافیکی همکاری دارم و دیدم که متاسفانه خیلی از سایت ها از اصول گرافیکی درستی استفاده نمیکنن و این موضوع باعث شده که حرفه ای دیده نمیشن و اصلا باعث جلب نظر مشتریان و مخاطبان نمیشه.من با تجربیاتی که توی این چندین سال به دست آوردم و تیم قوی که تو زمینه گرافیک و طراحی فعالن میتونیم این مشکلات رو به خوبی حل کنیم.اگه بخواید میتونم شمارم رو بدم تا فردا تماسی با هم داشته باشم.
2-در زمینه معرفی اپلیکیشن گزارش دهی
سلام من عباسی هستم،خوش حالم که باهاتون دیدار کردم.من چند سالی تو زمینه بازاریابی تجربه داشتم و میدونم که چقدر سخته هر روز تعداد زیادی از گزارش های بازایابی رو برای کارفرما بفرستم.این شد که تیم ما یک اپلیکیشن رو طراحی کرد که در عرض چند ثانیه کلیه اطلاعات رو جمع آوری میکنه و یک خروجی میده که هم کار بازاریاب رو آسون میکنه و هم کارفرما دقیقا از روند کار آگاه میشه.خیلی خوش حال میشم نظر شما رو هم در رابطه با این موضوع بدونم.
3معرفی آموزش انگیزه دهی به کارمندان
سلام،وقت بخیر،من علی پور هستم،خیلی خوبه که شما رو این جا میبینم.اگه دقت کرده باشید اکثر مدیر ها از این که کارکنانشان انگیزه کافی ندارن،شکایت میکنند و نمیدونن که دقیقا باید چیکار بکنند،میخواهند که با بحث های مالی این مشکل رو برطرف کنن ولی بعد از مدتی دوباره کارکنان بی انگیزه میشن.من چندین ساله که کارگاه های حرفه ای ویژه بالا بردن انگیزه شغلی برگزار میکنم،خیلی دوست دارم که با مجموعه شما هم کار کنم،نظرتون چیه دوست دارید که فردا باهاتون تماس داشته باشم؟
اگه علاقه دارید که در زمینه مهارت های سخنرانی حرفه ای و فن بیان اطلاعات بیشتری کسب کنید و همچنین در دوره های تخصصی فن بیان شرکت کنید میتوانید برای کسب آگاهی بیشتر روی کلاس فن بیان کرمان کلیک کنید و اگر در دوره های غیر حضوری میخواهید شرکت کنید روی دوره غیر حضوری فن بیان کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید