فن بیان نوجوانان

ایام نوجوانی یکی از مهم ترین و حساس ترین دوران زندگی افراد میباشد،یکی از دغدغه های والدین کم حرف بودن و نداشتن فن بیان مناسب نوجوانشان میباشد.نداشتن فن بیان در نوجوانان باعث خواهد شد که در آینده فرصت های بسیار زیادی را از دست بدهند،در دوست یابی و ارتباط با دیگران ضعیف باشند و این موارد هم در نهایت منجر به عدم موفقیت آنان خواهد شد. پس چقدر خوب است تا دیر نشده برای تقویت فن بیان نوجوانتان اقدام کرده و هر چه زودتر برای رفع این مشکل راه حل مناسبی پیدا کنید. ما در مقاله فن بیان نوجوانان سعی کردیم مهم ترین دلایل نداشتن فن بیان نوجوانان را بررسی کرده و برای آنها راه حل مناسبی به شما پیشنهاد بدهیم.
اگر وقت خواندن کامل این مقاله را ندارید میتوانید خلاصه این مقاله را در کلیپ پایین مشاهده کنید
نشانه های نداشتن فن بیان نوجوانان
در ابتدا باید بفهمیم که نوجوان هایی که فن بیان پایینی دارد چه علائمی را از خود به نمایش میگذارند.نشانه های نداشتن فن بیان در نوجوانان را میتوان به دو بخش تقسیم کرد:
- نشانه های کلامی
- نشانه های غیر کلامی
نشانه های کلامی را میتوان با توجه کردن به نحوه صحبت کردن نوجوان تشخیص داد مثلاً:
- آرام صحبت کردن بیش از حد نوجوان
- تند صحبت کردن بیش از حد
- سرزنش کردن مدام خود
- مِن و مِن کردن زیاد در صحبت کردن
- نمیتواند خوب منظورش را بیان کند
- عدم توانایی در مهارت نه گفتن
دارا بودن این نشانه ها نشان دهنده فن بیان پایین نوجوان خواهد بود و والدین و مربی ها باید توجه کنند که اگر این رفتار های کلامی را زیاد در نوجوان خود مشاهده میکنند باید سریعتر دنبال راه حل مناسب آن بگردند.
نشانه های غیر کلامی که با توجه به رفتار هایی که از او سر میزند میتوان فهمید،مثلا:
- گوشه گیر و منزوی است
- از اینکه نظر خودش را بیان کند خجالت میکشد
- وقتی باید از حقش دفاع کند،فرار را ترجیح میدهد
- قدرت نه گفتن ندارد
توجه به موارد غیر کلامی نداشتن فن بیان مستلزم دقت نظر بیشتری از طرف والدین و مربی هاست،پس اگر پدر و مادر یا مربی هستید سعی کنید دقت بیشتری به رفتار های نوجوان خود داشته باشید.
اهمیت فن بیان در نوجوانان
اگه میخواهید بدانید چرا فن بیان در نوجوانان از اهمیت بالایی برخوردار است،فایل صوتی زیر را گوش دهید
ایام نوجوانی،دورانی است که وقت انتخاب های مهم زندگی ما است.مثل انتخاب شغل،انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب دوستان.اگر افراد در این سن دارای فن بیان ضعیفی باشند ممکن است فرصت های شغلی مناسب را از دست بدهند و خیلی از مواقع نداشتن فن بیان مناسب است که باعث میشود دوستان و اطرافیان خوبی که در اطراف ما هستند را از دست بدهیم و این میتواند ضربه بزرگی به زندگی یک نوجوان وارد کند.نداشتن فن بیان مناسب در نوجوان باعث نداشتن شهامت او نیز میشود که این مسئله باعث بوجود آمدن بسیاری از بحران ها و عدم توانایی در رد کردن پیشنهاد های مضر میشود.بنابراین تقویت فن بیان در نوجوانان را بیش از پیش جدی بگیرید.
***
در ادامه بخوانید: موضوع سخنرانی برای نوجوانان
***
دلایل نداشتن فن بیان نوجوانان
بعد از دانستن نشانه های نداشتن فن بیان،باید بدانیم که چرا این اتفاق افتاده و چه میشود که نوجوان فن بیان ضعیفی دارد.در ادامه مهم ترین دلایل ضعف در فن بیان نوجوانان را بررسی میکنیم.
ضعف اعتماد بنفس
اعتماد به نفس یعنی میزان اطمینان هر فرد نسبت به توانایی های ذاتی و درونی خود. متاسفانه اغلب افراد با این موضوع دست و پنجه نرم میکنند و آن طور که باید و شاید نسبت به خود و تواناییهایشان شناخت ندارند؛ این مشکل ریشه در سنین کودکی هر فرد دارد.
شاید بتوان گفت عدم وجود اعتماد به نفس،اولین ضربه ای که به نوجوانان وارد می کند،ضربه به فن بیان آنان است. ریشه اصلی اعتماد به نفس را باید در دوران کودکی و در خانواده پیدا کرد چرا که در خانواده است که شخصیت اصلی انسان ساخته میشود.پس برای اعتماد به نفس بالا که رابطه مستقیمی در بالا رفتن قدرت فن بیان نوجوان دارد بهتر است از خانواده شروع کرد.نوجوانانی که اعتماد به نفس خوبی دارند اغلب خوب صحبت میکنند و خود را خوب بیان میکنند و از صحبت در جمع نمیترسند.
اگر میخواهید از نقش فن بیان در خانواده بشتر بدانید حتما مقاله فن بیان در خانواده را مطالعه نمایید.
بی توجهی کردن به نوجوان
امروزه والدین به دلیل مشغله های زیاد فکری و ذهنی که دارند، معمولاً فرصت زیادی برای صحبت کردن با نوجوانان و فرزندان خود در خانه را در اختیار ندارند. همین موضوع باعث می شود که نوجوانان اغلب خود را با وسیله های الکترونیک مانند موبایل تبلت و یا کامپیوتر شخصی سرگرم کنند و تا جایی که ممکن است ارتباط کلامی میان اعضای خانواده به پایین ترین حد ممکن می رسد؛ این موضوع به مرور باعث می شود که نوجوان شما در صحبت کردن دچار مشکل شود و نتواند به خوبی با افراد خارج از محیط خانواده ارتباط کلامی برقرار کند. اینجا دقیقا همان نقطهای است که فن بیان نوجوان تحت تاثیر قرار می گیرد.
اگر میخواهید نوجوان شما از فن بیان بالایی برخوردار باشد باید ابتدا با توجه کردن به او و هم کلامی با او شروع کنید،بی توجهی به نوجوان باعث منزوی شدن نوجوان و در نهایت ضعف او در ارتباط گیری و فن بیان او خواهد بود.
با هم کلامی و صحیت با نوجوان میتوانید نحوه بیان او را متوجه شوید و اگر ضعف و یا قوتی دارد آن را تشخیص داده و روی آن کار کنید ولی تا وقتی که کم با او صحبت میکنید نمیتوانید از میزان قدرت فن بیان او آگاه شوید.
منفی نگری والدین
اگر والدین نوجوان دائم فرزند خود را مورد سرزنش قرار دهند و او را بی استعداد و منزوی تلقی کنند،نه تنها مشکلی از نوجوان حل نمیشود بلکه او را بیشتر در موضع ضعف میگذارند و روز به روز باید انتظار اتفاقات بدتری باشند.
برای داشتن یک نوجوان با فن بیان و اعتماد به نفس بالا لازم است والدین ابتدا رفتار و نگرش های خود را اصلاح کنند و این کار باعث تاثیر گذاری در روحیه نوجوان شما خواهد شد.اگر میخواهید روش های عملی برای تقویت اعتماد به نفس در صحبت را بدانید،میتوانید مقاله فن بیان و اعتماد به نفس را مطالعه نمایید.
روش های تقویت فن بیان نوجوانان
روش های مختلفی برای فن بیان نوجوانان وجود دارد که خیلی از آنها را میتوانید در محیط خانه و در امورات روزمره خود انجام دهید،فقط کافیست کمی بیشتر برای نوجوان خود وقت بگذارید و تمرین ها و روش هایی که در ادامه بیان میشود را انجام دهید.لازم به ذکر است که اگر فرزند شما در سنین پایین تری مثل 3 تا 10 سال است راهکارهای ویژه دیگری جهت تقویت فن بیان کودکان را باید بدانید که در مقاله فن بیان کودکان و همچنین مقاله زبان بدن کودکان میتوانید مطالعه نمایید.
در جمع ها از او نظر بخواهید
همانطور که در قبل گفته شد،نوجوانانی که از فن بیان پایینی برخوردارند سعی میکنند در جمع ها سکوت کنند و یا حضور نیابند،وقتی شما چنین صحنه ای را مشاهده کردید و دیدید که نوجوان شما ساکت نشسته میتوانید با نظر گرفتن از او در جمع او را ترغیب به سخن گفتن کنید،چرا که نوجوانان در این سن علاقه زیادی دارند که نظر خودشان را اعلام نمایند.
البته این به این معنی نیست که او را مجبور به این کار کنید بلکه سعی کنید با روش های هنرمندانه او را ترغیب به سخن گفتن در جمع های مختلف نمایید.
از دوره های تخصصی استفاده کنید
بسیاری از فنون تقویت فن بیان نیاز دارد که در رابطه با آنها خود و نوجوان شما در دوره های تخصصی فن بیان شرکت کنید و آن مهارت ها را بیاموزید.
شرکت کردن نوجوانان در کلاس های فن بیان باعث میشود مهارت های این حوزه را به صورت تخصصی و کاربردی بیاموزند و با سرعت خیلی بالاتری به هدف برسند و فن بیان خود را تقویت نمایند و شک نکنید که میتوانند اتفاق های فوقالعاده برای خودشان رقم بزنند.
برای آشنایی بیشتر با این دوره ها روی دوره غیر حضوری فن بیان کلیک کنید.
داستان گویی و تقویت فن بیان نوجوانان
در جمع های خانوادگی و دوستانه میتوانید از نوجوان خود بخواهید که داستان سرایی کند و آنها را برای شما تعریف کند.میتوان آن داستان ها خاطره باشد یا داستان کوتاهی که قبلا از کسی شنیده است.
داستان گویی تاثیر بسیار بالایی در تقویت فن بیان نوجوانان دارد و باعث میشود که بتوانند خوب جملات را کنار هم بچینند و تمرینی است برای سخن گفتن جذاب.
افزایش دایره لغات
خیلی طبیعی است که کسی که کلمات محدودی در ذهنش داشته باشید نمیتواند کلام مناسب و جذاب داشته باشید چون اغلب برای رساندن منظورش دچار مشکل میشود و نمیتواند کلمات را درست کنار هم بچیند. یکی از راهکارهایی که میتواند کلام نوجوانان را جذاب کند افزایش دایره لغات آنان است. راهکارهای زیادی برای افزایش دایره لغات در نوجوانان وجود دارد که ما در مقاله دایره لغات در فن بیان به روش هت و راه حلهای زیادی اشاره کرده ایم.
بالا بردن میزان مطالعه
نوجوان خود را ترغیب کنید که در حوزه های مورد علاقه خود مطالعه داشته باشد.مطالعه تاثیر مستقیمی در بالا بردن وُرد پکیج و دایره واژگان نوجوان شما خواهد داشت.همانطور که گفته شد افرادی که دایره واژگان بالاتری دارند بهتر میتوانند در صحبت های خود از کلمات مناسب استفاده کنند و این باعث جذاب شدن صحبت آنان و در نهایت تقویت فن بیان نوجوان میشود.
برای ترغیب نوجوانتان به مطالعه سعی کنید از علاقه های او استفاده کنید و کتابهایی به او معرفی کنید که با علایق او همخوانی داشته باشد و استعدادهای او را شکوفا کند.
مشوق باشید
اگر نوجوان شما میخواهد مطلبی را بیان کند یا یا خاطره ای تعریف کنند سعی کنید او را تشویق کنید و خوب به حرف های او گوش بدهید و سعی کنید در بین کلماتش او را تایید کنید یا سوالات مرتبط با حرفهای او بپرسید،همین کارهای کوچک باعث خواهد شد که نوجوان حس کند که دلگرم است و افراد به سخنان او توجه میکنند.
این مسئله میتواند تاثیر فوقالعاده ای در تقویت فن بیان نوجوانان داشته باشد.
البته برای داشتن فن بیان قوی روش ها و راه حلهای دیگری هم وجود داد که ما در مقالهای با عنوان چطور فن بیان خوبی داشته باشیم؟ به طور تخصصی به بررسی آنها پرداخته ایم.
استفاده از جملات تمرینی فن بیان
یکی دیگر از روش های موثر برای تقویت فن بیان نوجوانان استفاده از جملات تمرینی است،جملات تمرینی جملات سختی هستند که با تکرار مداوم آنها میتوان فن بیان و گفتار را بهبود بخشید.نوجوانان میتوانند این جملات را به صورت بازی در جمع های خانوادگی و دوستان نیز انجام بدهند و اینگونه علاوه بر سرگرم شدن، فن بیان آنان نیز تقویت میشود.چند نمونه از جملات تمرینی فن بیان را میتوانید در ادامه مشاهده کنید:
- افسر ارشد ارتش اتریش
- شب است و شاهد و شمع و شراب و شیرینی
- کارل و لرل کارها رو رله کردند
- غولارو با قند، گول میزنیم
- شیش سیخ کباب سیخی شیش هزار
گفتن این جملات ابتدا ممکن است سخت باشد ولی با تکرار این عبارات کم کم زبان و مغز به گفتن این مدل کلمات عادت کند و نتیجه تمرین این کلمات این است که میزان تپق زدن در حین صحبت بسیار کاهش پیدا میکند. عباراتی که در بالا ذکر شد تنها تعداد محدودی از سری جملات تمرینی است. اگر میخواهید با جملات تمرینی فن بیان بیشتر آشنا شوید و تعداد خیلی بیشتری از این جملات را ببیتید حتما مقاله جملات تمرینی فن بیان را مطالعه بفرمایید.
انجام بازی های تقویت فن بیان
یکی از راهکارهای خیلی خوب برای تقویت فن بیان انجام بازی های وسرگمی هایی است که میتواند در عین سرگرم شدن و گذراندن اوقاتی شاد،باعث تقویت فن بیان و مهارت های ارتباطی نوجوانان بشود. بازی های زیادی وجود دارد که به میتوانید در جمع بین دوستان یا جمع های خانوادگی انجام دهید.تعدادی از این بازی ها را ما در مقاله بازی های فن بیان کودکان و نوجوانان ذکر کرده ایم که میتوانید آنها را مشاهده و استفاده نمایید.
نشانههای بالابودن فن بیان نوجوانان
وقتی شما دلایل و نشانه های نبودن فن بیان خوب را در نوجوانان دانستید و به راه حل های گفته شده عمل کردید حالا میتوانید شاهد نشانه های بالا بودن فن بیان در نوجوان باشید که میتوان به این موارد اشاره کرد:
- توانایی ابراز وجود و صحبت در جمع
- بالا بودن اعتماد به نفس
- قدرت بالا در گفته کلمه “نه”
- جذاب صحبت کردن
- توانایی استفاده از طنز در جمع ها
شک نداشته باشید که بالا بودن فن بیان در نوجوانان میتواند نیمی از موفقیت آنان را در آینده تضمین کند،پس ارزش این را دارد که حتما روی این موضوع وقت بیشتری صرف شود و سرمایه گذاری مناسبی انجام بگیرد.
سوالات متداول درباره فن بیان نوجوانان
1. نشانه های نداشتن فن بیان نوجوانان چیست ؟
در ابتدا باید بفهمیم که نوجوان هایی که فن بیان پایینی دارد چه علائمی را از خود به نمایش میگذارند.نشانه های نداشتن فن بیان در نوجوانان را میتوان به دو بخش تقسیم کرد : نشانه های کلامی و نشانه های غیرکلامی.
2. چرا فن بیان خوب داشتن در نوجوانان حائز اهمیت است ؟
ایام نوجوانی،دورانی است که وقت انتخاب های مهم زندگی ما است.مثل انتخاب شغل،انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب دوستان.اگر افراد در این سن دارای فن بیان ضعیفی باشند ممکن است فرصت های شغلی مناسب را از دست بدهند و خیلی از مواقع نداشتن فن بیان مناسب است که باعث میشود دوستان و اطرافیان خوبی که در اطراف ما هستند را از دست بدهیم و این میتواند ضربه بزرگی به زندگی یک نوجوان وارد کند.
3. مطالعه کردن چه تاثیری بر فن بیان نوجوانان دارد ؟
نوجوان خود را ترغیب کنید که در حوزه های مورد علاقه خود مطالعه داشته باشد.مطالعه تاثیر مستقیمی در بالا بردن وُرد پکیج و دایره واژگان نوجوان شما خواهد داشت. افرادی که دایره واژگان بالاتری دارند بهتر می توانند در صحبت های خود از کلمات مناسب استفاده کنند و این باعث جذاب شدن صحبت آنان و در نهایت تقویت فن بیان نوجوان میشود.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام وقت بخیر
واقعا مقاله فن بیان نوجوانان ، جالب و کاربردی بود و خیلی نکات ارزشمندی رو یادگرفتم .
خیلی خیلی ممنونم از تیم عالی آموز
سلام آقای سلطانی عزیز
بسیار خوشحالیم که مقاله فن بیان نوجوانان مجموعه عالی آموز براتون کاربردی و مفید بوده و تونسته رضایت شما رو جلب کنه.
با آرزوی بهترین نتایج برای شما